Cestovní novinky #4: Můžeme na Kanáry i Baleáry a TOP atrakce v Německu

Kanárské a Baleárské ostrovy už jsou Čechům zase otevřené bez karantény a testů. Držme si palce, ať to nějakou dobu vydrží. Německo přišlo se seznamem stovky nejlepších atrakcí v zemi. Doporučujeme omrknout. Tipů na výlet není nikdy dost.

Otevírají se nám Kanáry a Baleáry

Třikrát hurá! Česko vyřadilo Kanárské a Baleárské ostrovy ze seznamu rizikových zemí. Od 5. 10. 2020 se tak odtud lidé vrací bez nutnosti karantény a povinného testu na covid-19. Pro zbytek Španělska však tato opatření stále platí. 

Češi mohou do Maďarska

Výjimka v cestování do království termálů byla udělena Česku, Slovensku a Polsku. Lidé z těchto zemí, kteří měli zaplacený pobyt, mohou s negativním testem vycestovat do Maďarska, a to až do konce října.

Nejlákavější německé atrakce

Přes 13 tisíc zahraničních turistů se zúčastnilo průzkumu, který vyhodnotil top 100 německých výletnických cílů roku 2020. Na prvním místě se umístil modelový svět Miniatur Wunderland v Hamburku, který od roku 2001 navštívilo přibližně 19 milionů lidí. Na druhém místě skončil Europa-Park – největší německý zábavní park s více než stovkou atrakcí. Bronzovou příčku obsadil pohádkový zámek Neuschwanstein. Celý seznam si můžete prohlédnout na speciálním webu. 

Až miliarda pro zájezdové dopravce

Stát letos rozdělí až miliardu korun zájezdovým autobusovým dopravcům, kteří během jarní koronavirové krize utrpěly ztráty na tržbách. Výše dotace se bude vypočítávat na sedačku na den v období až do konce června 2020. Za jeden odstavený autobus nejvyšší emisní třídy dostane při 60 sedadlech dopravce 8 100 Kč.