Cestovní novinky #11: Adoptujte sedačku, najděte životní lásku a objevte vesmírnou turistiku

Česko se díky pivovaru blýsklo před Brity, na Tchajwanu aerolinky pořádají rande naslepo a v Japonsku pro nás připravují cesty do kosmu. A co se chystá v Lednici?

Lednicko-valtický areál dozná změn

Obnovy se po mnohaletém apelu dočká Zámecký rybník v Lednici, památka ze seznamu UNESCO. Spolupracovat na ní budou ochránci přírody s památkáři, má totiž získat podobu jako za Lichtenštejnů. Na zoufalý stav rybníku upozorňovali odborníci přes deset let a jejich trpělivost nakonec přinesla ovoce. Přesněji sto milionů korun na rekonstrukci. Práce by návštěvníky měly omezit minimálně, i když potrvají tři roky.

Na zdraví! Přeje Česko Britům

Pivovar Budějovický Budvar zabodoval ve Velké Británii. Čím? Svou kampaní #CheersFromCzech, která Britům nabídla virtuální i skutečnou ochutnávku České republiky. Zasáhla přes 4 miliony lidí a dosáhla uznání v jedné z největších britských PR a marketingových soutěží Vuelio COVID Comms Awards. V době, kdy nešlo cestovat, obdrželi zájemci balíček s pivem, pohlednici od CzechTourism a přihlášku do soutěže o cestu do Česka. Do kampaně se zapojilo i 130 předních influencerů a úspěch byl ohromný. Cheers do Budvaru!

Z japonských břehů až do vesmíru

V zemi vycházejícího slunce chtějí vybudovat areál zasvěcený vesmírné turistice a vzdělávání. Jeho součástí by byla nejen muzea, sportoviště s vesmírnou tematikou, restaurace, hotely a vesmírné 4D divadlo, ale především hangáry a terminály umožňující opravdovou vesmírnou turistiku. Věří, že do padesáti let se stanou cesty do kosmu běžnou (i když nákladnou) záležitostí a hodlají být na trend připraveni. Areál se má rozprostírat na plošině u Tokijského zálivu.

Love is in the air

O letech nikam jsme již psali. Tchajwanské aerolinky však tento trend posouvají ještě dál a oblíbenost letů podtrhly dalším nápadem. Lety přetvářejí v příležitosti najít svou osudovou lásku. Na rande v oblacích ale nemůže jen tak někdo. Dotyčný musí mít akademický titul a věk je také limitovaný. V Česku zase můžete vyjádřit svou náklonnost sedačkám ve vlaku, respektive Leo Expressu, tím, že jednu z nich „adoptujete“ a podpoříte tak dopravce v nelehké době.

Aneta Růžičková