10 restaurací, které si v Praze nemůžete nechat ujít

Ruku na srdce: Kdy jste si naposledy udělali radost a vyrazili s přáteli, rodinou nebo partnerem na pořádnou, stylovou večeři? Přinášíme vám výběr skvělých pražských restaurací a bister, které vynikají nejen výtečnými pokrmy, ale i originálním interiérem a příjemnou atmosférou. Dopřejte si to nejlepší!

Vinohradský Parlament

Vinohradský Parlament je ostřílenou klasikou, kterou ale rozhodně nemůžeme vynechat. Tento podnik patří mezi pražské stálice tradiční kuchyně, a ať už jste masožravci, nebo vegetariáni, návštěvy nebudete litovat. Dejte si silný hovězí vývar, pořádně tmavý zvěřinový guláš nebo proslulý smažák a zalijte to oroseným čepovaným pivem. Geniální zážitek.

The Craft

Když už mluvíme o poctivosti, nemůžeme opomenout ani The Craft, milý podnik na náměstí Míru, kde je stále vše, jak má být. Při přípravě burgerů totiž kuchaři neznají kompromisů. Velký důraz kladou na výběr toho nejkvalitnějšího českého masa, širokou nabídku řízných řemeslných piv i příjemnou domáckou atmosféru interiéru restaurace, kde si nemusíte na nic hrát. Tak pozvěte své přátele na šťavnatý burger a pořádně si užijte večera.

Avocado Gang

Neholdujete masovým pokrmům a před klasikou dáváte přednost experimentu a inovaci? V tom případě nesmíte minout pražský podnik Avocado Gang, zasvěcený geniální chuti zralého avokáda. Budete překvapeni, na kolik způsobů ho místní kuchaři dovedou připravit a s jakými všemi dalšími ingrediencemi ho umějí zkombinovat. Stejně jako chuť avokáda je do detailu vyladěný i minimalistický interiér podniku, který dokonale doplňuje zážitek z připraveného pokrmu.

Cantina

Pokud vaše srdce touží po avokádu v trochu ostřejší podobě, vydejte se do Cantiny na pražském Újezdě. Tento skvělý podnik se již dvacet let drží na předních příčkách těch nejlepších pražských mexických restaurací a kvalita je znát i na stálé klientele, která na něj nedá dopustit. Křupavé nachos, šťavnaté fajitas či úchvatné fazolové burrito potěší každého milovníka mexické kuchyně. Po vydatné večeři nezapomeňte vše spláchnout oroseným panákem skvělé tequily a večírek může začít.

Sia restaurant

Od ostrých mexických chutí se přesuňme k vytříbené asijské kuchyni. Toužíte zažít autentickou atmosféru asijských tržišť a přitom si vychutnat gastronomický skvost, který vzniká pod taktovkou mezinárodního kuchařského týmu? Tak to zamiřte na adresu restaurantu Sia. V jeho široké nabídce najdete nejrůznější druhy nudlí, kachního masa, ryb grilovaných na japonském grilu robata a mnoho dalšího. Ať už si vyberete cokoli, chybu rozhodně neuděláte.

Dim Sum Spot

U Asie ještě zůstaneme. Vyrazte s partou přátel do letenské restaurace Dim Sum Spot, objednejte si rozmanité chody a pusťte se do ochutnávání. Asijské knedlíčky nejrůznějších tvarů a chutí spolu s nakyslou čínskou omáčkou uspokojí chuťové pohárky i těch nenáročnějších strávníků. Tak se nebraňte experimentu a zažijte nový kulinářský zážitek.

Pasta Fresca

Stejně jako Dim Sum Spot potěší milovníky asijských pokrmů, Pasta Fresca jednoznačně nadchne příznivce italské kuchyně. Tento podnik s dlouhou tradicí a výbornou pověstí sice sídlí v Celetné ulici, nemusíte se ale bát davů nedočkavých turistů . Pasta Fresca si i přes své kulinářské úspěchy uchovává punc autenticity a příjemné italské atmosféry. Pochutnejte si na skvělých domácích těstovinách, které i z těch nejjednodušších pokrmů vykouzlí hotový poklad.

Fortel

Středomořská kuchyně vyniká zdravými čerstvými ingrediencemi a dokonale se snoubí s tradicí českých pokrmů. Na toto propojení sází Fortel, smíchovský podnik, který kromě výborných jídel nabízí i skvělé tankové pivo. Originální interiér restaurace a milá obsluha zajistí příjemný zážitek a po večeři můžete posedět u rozmanitých tapas.

Nejen Bistro

Vybrat opravdu kvalitní podnik mezi nově vznikajícími pražskými bistry se může zdát jako nadlidský úkol, máme pro vás ale jeden zaručený tip, který vás zavede do Karlína. Nejen Bistro staví na trendech současné gastronomie, které místní kuchaři propojují s nadšením a bohatými zkušenostmi s tradiční českou kuchyní. Jídelníček tohoto podniku vás překvapí neotřelou, ale chuťově vyváženou nabídkou a stylový minimalistický prostor potěší kvalitním interiérovým designem.

Dock House

A nakonec jedno překvapení pro milovníky steaků. Dock House v Michli překvapí nejen dokonalou přípravou, ale i kvalitou masa z vlastního farmářského chovu v podhůří Jeseníků. Máte chuť na hovězí nebo telecí steak? Nechte si ho připravit v otevřené kuchyni na horkých kamenech a sledujte celý proces. V nabídce najdete kromě masa i celou řadu nejrůznějších pokrmů z čerstvých sezónních surovin a bohatý výběr řízných řemeslných piv. Tak dobrou chuť.

Markéta Červenková